Bagaimana Vivix Shaklee Bantu Pesakit Jalani Dialisis

Vivix Shaklee Bantu Pesakit Yang Menjalani Dialisis

Sebenarnya, Farah lambat bagi Ma ambil VIVIX Shaklee. Sebab Ma Farah dalam kategori culas makan ubat. Masa tu financial status Farah nyawa-nyawa ikan. Risau beli, mak tak makan. Rugi je nanti. Tapi sebab oleh kerana Vivix ni terbukti sesuai dengan Ma, Farah tawakal juga bagi pada Ma. Alhamdulillah dia pun faham ini special, anak dah belikan, dia kena makan.

Mak Farah seorang pesakit buat pinggang kronik. Menjalani rutin dialysis 3 kali seminggu sejak 6 tahun lalu. Mesin dialysis mengambil alih tugas sepasang buah pinggang Ma.

 

Sebelum consume VIVIX :

­čśö Badan selalu lemah.

­čśö Selalu admitted

­čśö Selalu “shock” tidak sedarkan diri semasa dialysis.

­čśö Kena ‘tranfuse blood’ masuk darah sebab HB sangat rendah.

 

Farah di Shah Alam, memang selalu susah hati bila dapat khabaran Ma tak sihat. Allahhu..serba salah. Susah hati dibuatnya. Nak balik selalu, bukan mudah. Sebab Farah kerja syif. Tiada cuti masa weekend. Cuti pun limited. Poket pun nipis masa tu.

Pengalaman Farah sebagai jururawat di IJN, memang hari-hari melihat sendiri lemahnya tubuh pesakit selepas dialysis. Muntah, pening itu biasa. Lesu dan tak bermaya sungguh wajah mereka. dalam hati semestinya terkenang ibu sendiri.

 

Di Shaklee, VIVIX Shaklee ni ibarat ‘RATU’.

Idaman ramai. Setiap Shaklee Independent Distributor (SID) mesti ingin sangat nak merasai VIVIX. Setiap kali training, nutritionist terangkan bab VIVIX, setiap kali itu la makin berkobar-kobar cinta pada VIVIX. Tidak terkecuali lah Farah.

Fikir semula, mak ada sorang je dunia akhirat. Apa sangatlah dengan harga VIVIX. Susah mana pun, akan diusahakan VIVIX untuk Ma. Sejujur hati Farah nak share dengan ullos semua. Farah syukur sangat-sangat jumpa VIVIX.

 

vivix shaklee ma
TAHUN KE 6 DIALYSIS – 3 KALI SEMINGGU

 

Alhamdulillah dengan izin Allah VIVIX Shaklee banyak membantu Ma.

­čśü Ma sihat, cergas.

­čśü Berbanding dengan kawan-kawan dia yang sama-sama dialysis 3 kali seminggu, dia jauh lebih sihat. Dia berjalan cergas ke dialysis. Drive sendiri. Masa lapang siap join kuliah-kuliah mengajian.

­čśü Bertenaga. Selera makan. Siap join geng tukang masak bila kenduri kendara.

­čśü Nak main dengan cucu-cucu pun semangat.

­čśü Siap travel sana sini.

 

Honestly, seperti dia kembali menikmati kehidupan. Dialysis bukan limitasi dalam hidup Ma. Tak terluah sebenarnya perasaan hati ini. Syukur Alhamdulillah. Vivix berbaloi-baloi. Fully satisfied.

 

Itu kisah ibu Farah sendiri. Sekarang Farah kongsikan BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT BUAH PINGGANG. Mungkin ibu ayah anda semua juga layak menikmati VIVIX seperti ibu Farah.

VIVIX SHAKLEE mengandungi RESVERATROL. Resverastrol yang terkandung dalam VIVIX SHAKLEE membantu pesakit buah pinggang melalui 6 CARA. iaitu :

  1.  Mengurangkan penggumpalan platlet dalam buah pinggang.

  2.  Meningkatkan dan memelihara struktur dan bentuk buah pinggang normal.

  3.  Tinggi antioksidan. Antioksidan ini akan mengurangkan tekanan oksidatif pada sel-sel nephron buah pinggang. Maka, ia membantu mengurangkan kerosakan yang lebih teruk kepada buah pinggang.

  4.  Membantu mengembangkan salur darah pada buah pinggang pesakit. Dengan ini membantu melancarkan peredaran darah yang cukup ke organ buah pinggang. Maka, oksigen dan nutrient-nutrient dapat dibekalkan.

  5.  Mengurangkan proses lipid peroksida yang menyumbang kepada pembentikan radikal bebas.

  6.  Membantu mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.

Sebenarnya bukan untuk pesakit buah pinggang sahaja, Farah sangat sarankan juga individu yang banyak atau sudah lama mengambil ubatan yang memberi kesan sampingan pada buah pinggang terutama dari kumpulan steroid amalkan VIVIX SHAKLEE. Lindungi organ penting ini. Cegah sebelum sampai ke tahap perlunya dialysis seumur hidup.

InshAllah Farah akan kongsikan banyak lagi testimoni pengguna VIVIX SHAKLEE

 

Bulan Januari, VIVIX SHAKLEE PROMOSI kembali. Dapatkan VIVIX untuk kegunaan insan tersayang dan juga diri anda. Harga dalam flyer ini adalah harga pasaran. Dengan menjadi ahli berdaftar, anda layak memdapatkan VIVIX dengan harga sangat berbeza MURAH. Nak daftar ahli? Dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA dengan pembelian 2 botol VIVIX SHAKLEE. Terus dapat dengan harga ahli, dan juga BONUS. Hubungi di facebook FARAH WAHIDA (Klik pada nama) atau hubungi Farah 0192682710.

 

vivix shaklee promo

2 thoughts on “Bagaimana Vivix Shaklee Bantu Pesakit Jalani Dialisis

  • January 22, 2017 at 10:34 am
    Permalink

    Perkongsian yang jelas tentang kehebatan produk vivix shaklee.. tahniah master farah

    Reply
    • January 25, 2017 at 4:57 pm
      Permalink

      terima kasih sifu Yus.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *