Cara Berkesan Turun Kolesterol Tanpa Kesan Sampingan

Berapa paras kolesterol kita?

Kita Sudah pun berada di tahun 2017. Pernah atau tidak anda ambil tahu tentang paras kolesterol anda ? Kebanyakan majikan ada menyediakan pemeriksaan kesihatan tahunan untuk pekerja-pekerja terutama di syarikat-syarikat yang besar. Namun, rata-rata pekerja tidak memanfaatkan kelebihan yang disediakan. Bukan kena bayar pun sebenarnya. Ia adalah tanggungjawab koperat syarikat kepada pekerja.

Sebelum saya bercerita lanjut, elok kita kenal jenis-jenis kolesterol yang asas. Sepatutnya ia adalah pengetahuan am untuk semua orang.

* Terdapat dua jenis kolesterol:
1) Low-density lipoprotein (LDL) – Kolesterol Jahat
2) High-density lipoprotein (HDL) – Kolesterol Baik

Kolesterl HDL,LDL

Tahap LDL yang tinggi tidak baik untuk tubuh, sebaliknya, tahap HDL yang tinggi pula baik untuk badan. Tahap kedua-dua HDL dan LDL ini perlulah seimbang mengikut keperluan tubuh.  Jika tahap kolesterol  tinggi disebabkan kandungan LDL yang berlebihan, anda berhadapan lebih risiko penyakit jantung atau strok.

Info yang kita semua perlu ambil tahu.

Julat Kolesterol Normal kurang < dari 5.2 mg/dL
LDL kurang < dari 2.6 mg/dL
HDL Lebih > dari 1.0 mg/dL

Bagaimana cara mendapatkan bacaan kolesterol dengan tepat?

Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut, anda disarankan menjalani ujian darah. Fasting Study Lipid (FSL). Anda dikehendaki berpuasa 8-10 jam sebelum ujian darah.

Makan tanpa diet sihat dan cara hidup yang sangat stress antara faktor yang menyumbang kenaikan paras kolesterol. Tapi sampai masa nak hapuskan koslestrol amatlah sukar. Namun ia tidak mustahil jika kena cara. Suka saya ingatkan. Pastikan anda memilih cara yang selamat, bebas dari kesan samping jangka masa pendek mahupun jangka masa panjang. Masalah kolestrol bukan isu sesetengah golongan. Tapi masalah global dan di tahap kritical di Malaysia. Nak buat macam mana, negara kita ni makanan semuanya sedap-sedap, lemak berkrim.

AWAS
Si kurus ramping jangan disangka kolesterol “jahat” rendah. Al- Kisah. Kami menganjurkan Wellness Fair untuk menyaring tahap kesihatan secara menyeluruh. (Bacaan ujian ini diambil dari seorang wanita kurus)

Kami guna Avometer ini untuk mendapatkan bacaan Kolesterol Total . Nasihat pemakanan juga diberikan. Pada mulanya Puan H mengamalkan PHYTOCOL – ST secara on-off. Mungkin angka 7.42 mmol/L itu masih belum mampu mengecutkan perut beliau yang BELUM LAGI menjangkau USIA 30 TAHUN.

Bacaan kolesterol

Bertemu semula pada program wellness fair siri ke 2. Bacaan total kolesterol beliau masih tinggi. Tak jauh beza dengan bacaan sebelumnya. Syukur kali ini beliau benar-benar nekad menurunkan paras kolesterol.

Alhamdulillah Puan H berjaya menghampiri paras normal ( Normal kolesterol total bawah 5.2 mmol/L ). Beliau masih lagi teruskan usaha. Bukan itu sahaja, beliau kini giat membantu ahli seluarga lain yang mengalami masalah yang sama. Mana tak nya, masak sama-sama, makan sama-sama. Allah suka hambaNya yang berusaha. Tak gitu?

Kolesterol Baik dan Jahat

Cara Turunkan Kolesterol dengan Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Fitosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam sel membran tumbuhan. Ia menyerupai kolestrol dalam badan dan apabila berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap ke dalam sistem penghadaman badan. (Bukan sumber haiwan).

Fitosterol Kolesterol

4 tablet iaitu 2 tablet setiap kali makan utama, 2 kali sehari, membekalkan 2000 mg sterol dan stenol tumbuhan sehari sejajar 100% keperluan pengambilan yang disarankan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

kolesterol-phytocol shaklee1

Sterols dan stenols ni akan menghalang kolestrol jahat (LDL) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk ke dalam salur darah manusia yang boleh menyumbatkan salur darah. Sterol dan stenol yang ada dalam makanan seharian kita seperti makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato setiap hari. Mampukah kita? Bagaimana dengan kos?

Bebas dari kandungan Gluten. Maka ia sesuai untuk semua orang termasuk mereka yang alah gluten.

kolesterol-phytocol shaklee2

Nantikan Entry seterusnya yang menghuraikan Fakta sains di sebalik PHYTOCOL ST.

Berapa harga PHYTOCOL ST ?
Jika anda belum mendaftar sebagi ahli, carga adalah RM208.80. Tidak termasuk kos penghataran. Untuk DISKAUN, sila hubungi saya FARAH WAHIDA 0192682710.

PENJIMATAN HEBAT DENGAN MENDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE. JOM LAYAKKAN DIRI MENDAPATKAN SHAKLEE DENGAN HARGA AHLI.

=========================================================================

HUBUNGI KAMI UNTUK ORDER SHAKLEE
Perlu Khidmat Rundingan?

FACEBOOK : Farah Wahida Binti Abdullah Suhaimi Shaklee Independent Distributor Bersijil Tauliah
|Shaklee ID 858235|
Email : myfawa.millenium @yahoo.com.my
SMS/Whatsapp: 019-2682710

SERVICE 24 HOURS, 7 HARI SEMINGGU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *